Minneord fra Rindal IL

Harald Solvik

Minneord

Harald Solvik døde om ettermiddagen mandag 11.juni. Han ble vel 70 år gammel.

Dugnadsgjengen jobbet med skogrydding i lysløypa da en traktor kom i bevegelse. Harald stod med motorsag og hørselvern og oppdaget ikke traktoren før han kom under ett av bakhjula. Han døde av skadene noen timer senere.

Harald Solvik kom tidlig inn i et aktivt idrettsmiljø i Sportsklubben Troll. Han viste allerede i ung alder et stort talent i både langrenn og fotball. I junior- NM tok Harald medaljer både i langrenn og kombinert. Her i bygda var det både lite miljø og dårlige treningsforhold for hopp, så kombinertmedaljen var nesten oppsiktsvekkende, men det viste at her var det et stort idrettstalent.

Etter korte opphold i Løkken, Skeid, Bardufoss og Henning var han tilbake i Troll-drakta i 1974, og det ble tilsammen 307 kamper for A-laget.

Etter å ha tatt utdannelse gjennom forsvaret og Norges Idrettshøgskole, fortsatte han å utdanne seg som trener, og endte opp med landets høyeste trenerutdannelse, D-kurset, både i fotball og langrenn. Han var spillende trener og trener i Troll i tilsammen 8 år. Han trente også damelaget i 1.div. i fire år, og herrelaget til Surnadal ett år. I langrenn var han trener i Mørelangrenn ett år, i IK Rindals-Troll tils. sju år. Harald trente også forskjellige kretslag i Sør-Trøndelag i flere år. I tillegg til alle disse treneroppgavene, hadde han flere jobber i tilknytning til idrett: Landsem skifabrikk, Sør-Trøndelag skikrets, Surnadal vgs. (idrettslærer) og daglig leder i både IK Rindals-Troll og Rindalshuset.

Siden oppstarten av turstigruppa i 1998, var Harald leder helt fram til sin død. Han var drivkraften og den viktigste ressursen for å få på plass det fantastiske turstinettet vi har rundt i hele bygda. Her er det lagt ned et stort og uvurderlig arbeid med ryddig, merking, skilting og klopping. I tillegg administrerte han arbeidet og fikk laget turkart over Trollheimen.

Ellers har han hatt en finger med i spillet med planlegging og utførelse av Småtrolluka siden oppstarten i 1984. Han var en ressursperson her også, og ble senest for noen uker siden bedt om å tre inn i ledergruppa.

Harald ble utnevnt som æresmedlem i idrettslaget i 2001.

Trøndersk Skilaug ble stiftet i 1998. Harald var laugets generalsekretær fra stiftelsesmøtet fram til han døde forrige mandag.

Vi husker Harald som den la til rette for fysisk aktivitet for alle i bygda. Utallige timer på snøscooter og traktorklipper for å legge til rette både for trimmere og aktive utøvere. De siste to åra har Harald brukt mye tid i arbeidet med nytt løypenett og ny lysløype

Harald Solvik etterlater seg et stort tomrom i idrettsmiljøet i bygda, i regionen og i hele landet. Likevel blir tomrommet aller størst i hans nærmeste familie. Våre tanker går først og fremst til dem.

Vi kondolerer og lyser fred over idrettsmannen, friluftsmennesket, familiemennesket og ildsjelen Harald Solvik sitt minne.

RINDAL IL