www.skilauget.com

Tidligere toppløper og vårt æresmedlem Sverre Stensheim døde lørdag kveld

Sverre Stensheim er død, 88 år gammel.

Dermed er enda en av de store i trøndersk skisport borte. Sverre har to gull, ni sølv og fire bronsemedaljer fra NM, han deltok i fire VM og to OL, han har vunnet i Lahti og han hevdet seg i teten i nesten to ti-år. Men mest huskes han for den bragden det var å vinne fem-mila i Holmenkollen tre år på rad. Det har ingen andre klart etter krigen.

 

Sverre var en klassisk fem-milsløper, som åpnet kontrollert, og gikk fortere og fortere gjennom løpet, i alle fall i forhold til konkurrentene. Det er merkelig at han aldri fikk medalje i et internasjonalt mesterskap. Forklaringa ligger mest trolig i det faktum at mesterskapene i hans beste sesonger gikk i høyden, og der fikk ikke Sverre frem det beste i seg selv, samtidig som vi heller ikke hadde kunnskap om konkurranser i stor høyde.

Som type var han stødigheten selv, en mann uten store ord og fakter, men som det sto enorm respekt av. Han deltok flittig i våre forskjellige arrangement, helst sammen med sin gode venn og konkurrent Harald Grønningen. De to hadde for øvrig sin største opplevelse sammen da Sverre vant fem-mila i Lahti, med Harald på andreplass og Magnar Lundemo på tredjeplass. Det var tider!

Nå er alle tre borte. Men prestasjonene blir ikke glemt.

Vi lyser fred over Sverre Stensheims minne.

 

Trøndersk Skilaug

2022-01-24 Kjellrun Sporild