Vår generalsekretær Harald Solvik omkom i ei tragisk ulykke mandag 11.juni i Rindal

Det blir et stort tomrom etter han i Trøndersk skilaug. Trøndersk skilaug lyser fred over Haralds minne.

HARALD SOLVIK

Harald Solvik døde 11.juni, 70 år gammel.

Med Harald Solviks bortgang har Trøndersk Skilaug mistet sin største ressurs. Helt siden starten etter VM i 1997 har han vært vår generalsekretær. Han syntes selv at det var en litt pompøs tittel, men han så ironien i den, samtidig som han også kjente på alvoret. Det var ventet av ham at han hadde kontroll over alt. Det hadde han.

Harald var vår opplagte reiseleder i de ti verdensmesterskapene på ski han fikk anledning til å reise med Skilauget på, og han var godt i gang med sitt ellevte. Det var han som ordnet opp, det var han som etablerte internasjonale kontakter og det var heldigvis i stor grad han som var Skilaugets «ansikt» når vi var på tur. Blant annet derfor var vi vel ansett over alt hvor vi kom, og overalt vi har vært.

Harald har levd et helt liv i den frivillige idretten, selv om han også var ytterst profesjonell, både som ski- og fotballtrener. Han har vært landslagstrener på ski, og han hadde den høyeste nasjonale utdannelsen som fotballtrener. Han var fagmann og idealist i ett. Folk i Rindal vet hva han har betydd for lokalsamfunnet der. Vi andre kunne bare beundre ham, og nyte å få være en del av hans nettverk.

Han hadde en helt spesiell evne til å komme i kontakt med folk, takket være sitt vennlige og nysgjerrige vesen. Det er vanskelig å tenke seg at han overhodet hadde noen uvenner. Det er vanskelig å se for seg at det kan være mulig å drive Trøndersk Skilaug videre uten Harald, men det ville vært helt i strid med hans ånd om vi hadde gitt opp nå. Vi kommer alltid til å savne ham, men lover å bruke minnene som inspirasjon til videre arbeid for trøndersk skiidrett.

For Trøndersk Skilaug

Kjell Ulstad